Strona 1 z 1

Warto otwierać taki biznes?

PostWysłany: 22 Cze 2016, 16:22
przez (te)renia
Czy myślicie że uda mi się rozkręcić mały lokalik w upadającym Marcpolu? 12m2 i tylko kilka tysięcy na początek, sprawdzone receptury i biznesplan. Co prawda nigdy nie zajmowałem się gastronomią zawodowo, ale kucharz ze mnie całkiem niezły? Bodzio, Mrówka i Biedronka w pobliżu przyciągną klientów...Co myślicie?

dlahandlu.pl/franczyza/ruszyla-siec-wysp-gastronomicznych-w-centrach-handlowych,52845.html

Re: Warto otwierać taki biznes?

PostWysłany: 22 Cze 2016, 19:07
przez k.nowak32
Moim zdaniem wszystko zależy od tego jaki market będzie zamiast Marcpola. Jeśli Carrefour to może być ok.

Re: Warto otwierać taki biznes?

PostWysłany: 23 Cze 2016, 09:33
przez rather
(te)renia napisał(a):(...)Co prawda nigdy nie zajmowałem się gastronomią zawodowo, ale kucharz ze mnie całkiem niezły?

Akurat to podgrzewania kurczaków we frytkownicy to umiejętności Gordona Ramsay'a nie są potrzebne

Temat do rozważenia, chociaż koszt uruchomienia lokalu wynoszący 60 tysięcy złotych wydaje się dość wysoki. Nie wiadomo ile wynosi koszt licencji franczyzowej i jakie są późniejsze wydatki z nią związane. Trzeba też uwzględnić niemałe koszty stałe - co najmniej 2-3 pracowników, koszt dzierżawy powierzchni w centrum handlowym itd.

Ze względu na to, że biznes jest mocno uzależniony od ilości osób odwiedzających centrum handlowe, sugerowałbym raczej Hit. Z tego co wiem, to firma zarządzająca galerią ma wykaz zainteresowanych franczyzodawców, którzy chcieliby mieć swoją placówkę w Hicie - można podpytać i zobaczyć czy nie ma jakiegoś bardziej opłacalnego pomysłu.

Re: Warto otwierać taki biznes?

PostWysłany: 30 Wrz 2022, 16:45
przez vanesca
W sumie sporo zastanawiam się ostatnio nad tym, jak ma wyglądać mój biznes i co mam z nim ogólnie zrobić, żeby było jeszcze lepiej. I na pewno sprawdzam metody modelowania procesów , bo wydaje mi się, że mam z tym spory problem. Dlatego chcę się zdecydować na odpowiedniego doradcę. Mam nadzieję, że to mi wyjdzie.