Strona 3 z 3

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 25 Lut 2014, 21:10
przez okriwonder
użyłem ekstrakt słodowy w syropie, taki jak w linku: http://www.browamator.pl/szczegoly.php? ... dm=6165633

Nie wali bimbrem:-) Piwo jest naprawdę sympatyczne...

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 25 Lut 2014, 21:36
przez admiralbar
Piwo jest naprawdę sympatyczne...

i kaca nie ma :)
Kiedyś jak byłem w Rydze piłem jasne piwko Zelta (w szklanej rzeźbionej butelce), bardzo smaczne, ale chyba było na cukrze, albo syropie glukozowo-fruktozowym,bo jak wypiłem 2 butelczyny po 0,5 to następnego dnia miałem kaca jakbym całą noc chlał.

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 01 Mar 2014, 20:35
przez okriwonder
no, tutaj muszę się przyznać, po 7dmiu miałem kaca:-)

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 04 Mar 2014, 20:53
przez admiralbar
za to po 16-stu nie ma prawa :) Czy szanowni Piwowarzy z NDM piwko chmielicie sami, kupujecie suszony chmiel, czy macie może gdzieś na działeczce ? Podobno Marenka na goryczkę i Lubelski na aromat, są też Sybilla i Magnum chętnie bym takie posadził u matuli na działce jako eksperyment.

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 05 Mar 2014, 11:55
przez Mavgan
sadź sadź :) będę odwiedzał :)
Ja chmielę sam ale to już wiesz.

Re: Piwo Domowe

PostWysłany: 20 Lis 2016, 20:52
przez pawlowski34
Teraz spokojnie można wszystko kupić. Są sklepy, które zajmują się sprzedażą wszystkiego co potrzebne. Cała „aparatura” to kocioł zacierno-warzelny , fermentatory lub szklane balony na wino, termometr i jakiś wężyk do przelewania cieczy. W przypadku warzenia piwa z brewkitu wystarczy garnek 5l, duża łyżka do mieszania i fermentator.