logo strzałki w mieście

Nowy Dwór Mazowiecki - wszystko o tym, co dzieje się w naszym mieście. Wydarzenia, koncerty, imprezy, komentarze, polityka.

Re: logo strzałki w mieście

Postprzez Rafał Szklarski » 29 Wrz 2014, 13:51

żyła napisał(a):Mój post jest odnośnie Rydlińskiego, bo tylko w Jego przypadku wymieniono tutaj SLD, więc spokojnie czytałem wszystkie posty;) Mój błąd, że nie nie zacytowałem tego, do którego się odniosłem.

A Wam życzę sukcesów na naszym lokalnym terenie, bo czas na zmianę warty!

Dzięki!

A już myślałem, że ten dwudziestokilkuletni to ja :)
Rafał Szklarski
Pewny Użytkownik
Pewny Użytkownik

Postprzez Chelsea » 29 Wrz 2014, 15:47

Rafał Szklarski napisał(a):Zdecydowana większość kandydatów KWW Stawiamy na Rozwój (w tym ja) nie była i nie będzie członkiem SLD.

To czemu w takim razie, na starcie Waszej kampanii wyborczej, wystawiliście co najmniej pięciu kandydatów z SLD?
Przecież Włodzimierz Laur, Jadwiga Kozar, Wawrzyniec Siewruk, Mariusz Łaszuk oraz Janusz Ocipka to działacze SLD.
Część mieszkańców NDM już od samego początku utożsamia Was z SLD.
Chelsea
Dobroczyńca
Dobroczyńca

Postprzez Mariusz Dudek » 29 Wrz 2014, 23:26

Ja się do tego trochę przyczyniłem.

Od dłuższego czasu, dobrze mi się rozmawia z Mariuszem Łaszukiem, niezależnie od tego, że nie poparłem jego rewolty w Zarządzie Powiatu. Mamy wspólny cel: przestawić zarządzanie starostwem w stronę zarządzania korporacją, z zaletami i wadami tego rozwiązania. Do tego nawiązuje nazwa naszego KWW, chcemy postawić na rozwój, w obszarach, które są ważne dla każdego z nas.

Mam świadomość, że w dziedzinie "praca" trudno się będzie wykazać, ale już "zdrowie", czy "nauka" mogą być polem wielu działań.
Wracając do mezaliansu mojego i Rafała z SLD, to wynika on przede wszystkim z dobrych (bardzo dobrych) relacji z Mariuszem Łaszukiem. A wiadomo, skoro jest on Przewodniczącym lokalnego SLD, to siłą rzeczy, "jego kandydaci" będą się wywodzić z tej partii. Tylko czy w wyborach samorządowych partyjność jest nam potrzebna? Wyłączny plakietki i popatrzmy na Włodka Laura, czy też panią Jadzie Kozar, jak na ludzi, którzy coś w swoim życiu zrobili dobrego. A zrobili. I chociaż Włodek zalazł nie jednemu za skórę, to wiele dobrego też uczynił i kilku osobom pomógł.
Jednego nauczył mnie Kowalski, że ludzi nie należy osądzać po partyjnych legitymacjach, ale po tym jakimi oni są. Stąd w WND znalazło się miejsce dla Pani Nadrzyckiej, ale również dla Jacka Gereluka, był Piotr Grudziński, ale również Maria Sochocka, był Śp. Stanisław Kędziora, ale również walczący z komunizmem Krzysztof Bisialski.

Wierzę w nasz projekt! Możemy zbudować taką platformę, w której wartości: wiarygodność, niezależność, solidarność, uczciwość i chęć kreowania postępu będą większe niż gdzie indziej. Byleby ich strzec! Jeżeli przeważy koniunkturalizm, populizm i kumoterstwo, skończy się jak zawsze ... Ale spróbować trzeba.
A SLD ... hmm trochę odpuściło nam i zgodziło się na "Stawiamy na Rozwój". Był to ukłon w stronę SRTMu i pewne otwarcie na przyszłość. Kto wie, ilu ludziom z SLD jest bardziej bliższa praca społeczna, niż "użeranie" się z władzami krajowymi. Jak do tego dojdą inni różni "społeczni wariaci", to władza faktycznie stanie się bliższa ludziom. Jeszcze raz powtarzam, spróbować trzeba, to nawet nasz obowiązek, aby taką alternatywę dać wyborcom..

Czasy PZPR się skończyły i nie ma jedynej nieomylnej partii (pewnie domyślacie się kogo mam na myśli :))
Mariusz Dudek
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez PaffDadi » 29 Wrz 2014, 23:51

Wiara w programy wyborcze jest dość ryzykowna, żeby nie powiedzieć - naiwna. Oczekiwanie, ze głosowanie na partie i kandydatów prezentujących atrakcyjny, jedyny w swoim rodzaju i rewolucyjny program wyborczy skończy się realizacją owego jest tak samo rozsądne, jak swojego czasu powiedzenie "stawiam wszystko na Gołotę". Chyba nie doczekam czasów, gdy jakakolwiek partia czy stowarzyszenie przyzna się, że jej program wyborczy to coś w stylu pokazu mody, po którym nikt przecież później nie oczekuje, że ludzie będą chodzić tak na codzień.
Image
Coś o tym wie stary/nowy kandydat Dudek, który cztery lata temu próbował nas przekonać, że do twarzy mu będzie z arbuzem na głowie i satynowych bamboszach na hebanowym obcasie, ale twarda rzeczywistość kazała mu na koniec nałożyć czapę z pomponem i wzuć skajowe mokasyny z frędzlami, a niezrealizowany program z poprzednich wyborów wykasować ze swojego bloga.
W internecie osoba podająca się za mężczyznę jest mężczyzną, wirtualna kobieta również jest w rzeczywistości mężczyzną, a dziecko... dziecko to agent FBI.
Awatar użytkownika
PaffDadi
Dobroczyńca
Dobroczyńca

Postprzez Mariusz Dudek » 30 Wrz 2014, 17:30

"Twarda rzeczywistość" weryfikuje wszystko: udział w stworzyszeniu wnd, dogadanie się z SLD, program wyborczy.
Obecny zawierać będzie tylko dwa główne tematy i będzie "kompatybilny" z programem KWW Stawiamy na Rozwój. Stary, wraz z większością zakładek usunąłem z "menu". Ciągle można go odnaleźć w postach zamieszczonych na stronie głównej.
"Pompony, mokasyny i arbuz na głowie" - wspaniały styl i piękny język. Ja tak nie umiem ;)
Mariusz Dudek
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez AdamBX » 02 Paź 2014, 22:10

Augiaszu!!! - wszystkiego gówna ze stajni nie zmieciesz...
Niech mnie ktoś oświeci, bo ja uważam że odcinanie się od spraw, decyzji, ludzi (wprost pisząc) to hipokryzja tego słowa użyję znana w naszym kraju.
A po dupie obywatel zbiera.
AdamBX
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Rafał Szklarski » 28 Paź 2014, 22:22

Poniżej spot wyborczy kandydatów KWW Stawiamy na Rozwój do Rady Miejskiej:
http://youtu.be/EstLh9sB5Tk
Rafał Szklarski
Pewny Użytkownik
Pewny Użytkownik

Postprzez midas77 » 29 Paź 2014, 13:52

PaffDadi napisał(a):...Chyba nie doczekam czasów, gdy jakakolwiek partia czy stowarzyszenie przyzna się, że jej program wyborczy to coś w stylu pokazu mody, po którym nikt przecież później nie oczekuje, że ludzie będą chodzić tak na co dzień...

Niestety i ta wizja jest zbyt optymistyczna... Tutaj problemem jest aby jakieś ugrupowanie przyznało się do swojej przeszłości. Przecież niemal po każdych wyborach mamy jak grzybki po deszczu nowe banery i trzeba trochę trudu włożyć by znaleźć skąd to w poprzedniej kadencji kandydowali Laur, Kozar, Siewruk...
midas77
Pewny Użytkownik
Pewny Użytkownik

Postprzez Rafał Szklarski » 02 Lis 2014, 17:59

W czwartek oddaliśmy nasz spot wyborczy do Telewizji Polskiej. Po sprawdzeniu warunków technicznych nagrania i wypełnieniu odpowiednich formalności, otrzymaliśmy zgodę na 5 emisji w ramach przysługującego nam darmowego czasu. Naszych kandydatów będzie można zobaczyć w audycji wyborczej w TVP Warszawa i TVP Info według poniższego harmonogramu:
Data: 03.11 (poniedziałek) - blok 17:15 Czas: 30 sek. pozycja: 6
Data: 03.11 (poniedziałek) - blok 19:00 Czas: 30 sek. pozycja: 7
Data: 07.11 (piątek) - blok 17:15 Czas: 30 sek. pozycja: 10
Data: 09.11 (niedziela) - blok 19:00 Czas: 30 sek. pozycja: 24
Data: 10.11 (poniedziałek) - blok 17:15 Czas: 30 sek. pozycja: 12
ZAPRASZAMY DO OGLĄDANIA!

Rafał Szklarski
Pewny Użytkownik
Pewny Użytkownik

Postprzez vanesca » 03 Mar 2025, 15:54

Brzmi fajnie, ale logo można jeszcze umieścić na odzież i to też może stać się świetną naszą wizytówką. Zobaczcie tutaj https://www.modareklamowa.pl/ co piszą tam na ten temat... Może to was przekona.
vanesca
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Poprzednia

Wróć do Nasze miasto

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość