lekarze w naszym mieście

Nowy Dwór Mazowiecki - wszystko o tym, co dzieje się w naszym mieście. Wydarzenia, koncerty, imprezy, komentarze, polityka.

lekarze w naszym mieście

Postprzez Reniatka » 22 Paź 2015, 00:51

Jakiś czas temu miałam problem z zębem. Zapłaciłam za 2 wizyty przesympatycznej dentystce z Os. Młodych, która niestety nie była mi w stanie dokończyć leczenia kanałowego... pracę dokończyła najlepsza (podobno i najdroższa) dentystka z centrum. Na leczenie kanałowe i plombę w sumie wydałam 1,7tys zl. Masakra po prostu. Tylko się leczyć! Dziś z kolei moja koleżanka przeczytałam mi kilka opinii o lekarzach w naszym mieście. Ręce opadają!

http://www.znanylekarz.pl/jerzy-morylow ... /legionowo
http://www.znanylekarz.pl/dariusz-niksi ... nion-stats

Prywatna służba zdrowia gorsza niż ta oferowana przez NFZ??
żartowałem :lol:
Reniatka
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Re: lekarze w naszym mieście

Postprzez rather » 22 Paź 2015, 01:05

Prawie 2 klocki za leczenie jednego zęba? To na bogato... ;)
O Nowym Dworze się nie wypowiem, bo wraz z rodziną korzystam ze stomatologów w Legionowie. W naszym mieście mogę tylko podzielić się opinią na temat rehabilitacji i fizjoterapii.
A ponadto uważam, że Straż Miejska powinna zostać zlikwidowana!
dietetyk Legionowo
Awatar użytkownika
rather
Administrator
Administrator

Miejscowość: Osiedle Młodych

Postprzez disturbia » 22 Paź 2015, 08:25

A to gdzie tak sobie liczą, żebym wiedziała, dokąd nie chodzić. A co do wspomnianego pana Niksińskiego, to również nie polecam.
Ludzie, którzy głosują na nieudaczników, zdrajców, złodziei i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami.
Awatar użytkownika
disturbia
Moderator globalny
Moderator globalny

Postprzez niepokorny » 26 Paź 2015, 20:40

A ja polecam dentystę na osiedlu młodych na tyłach obecnej Mili. Ciężko z terminami ale dentysta najlepszy moim zdaniem jakiego spotkałem.
niepokorny
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Daria34 » 11 Lis 2015, 16:28

A może ktoś z Państwa polecić pediatrę dla malucha? mój synek bardzo boi się lekarzy, więc chciałabym trafić na jakiegoś sympatycznego, naczytałam sie o tych dziecięcych lękach i teraz sama panikuję przed wizytą...;) a gdyby któraś z mam miała podobny problem to polecam fajny artykuł..http://www.osesek(kropka)pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/wychowanie-dziecka/gdy-dziecko-boi-sie-lekarza.html bo to może i moja wina, że tak reaguje na samą myśl...;/
Daria34
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Nowa11 » 11 Lis 2015, 19:42

Ja bym prosiła o podanie kontaktu do lekarza ( z okolic Nowego Dworu) dla dorosłych,
który by służył swoją radą gdy mamy problem ze zdrowiem oraz byłby możliwy kontakt nawet telefoniczny.
Chciałaby przepisać całą rodzinę do innego lekarza (Jak jest potrzeba wizyty, bo ktoś ma gorączkę lub po prostu się źle czuje,
to i tak musimy czeka około 3 dni)
Boli mię gardło od przynajmniej miesiąca a mój lekarz rodzinny przepisuje
mi controog, chodź nie skarżę się na układ trawienny.
Twierdzi, że powinien pomóc .
Zapisy są na konkretną godzinę, chodź i tak trzeba czekać bo w pierwszej kolejności przyjmowani są znajomi.
Przez 6 godzin lekarz przyjmuje około 36 pacjentów. Tak wynika z listy pacjentów zawieszonych na drzwiach.
Przez 3 tygodnie przyjmowałam antybiotyk, więc pytam :
Panie Doktorze co mi było?
Odpowiedz:
Była Pani chora.
To wiem, ale czy miałam zapalenie płuc czy oskrzeli?
Odpowiedz:
NO......
I nawet nie wiem na co chorowałam............

ProszÄ™ o podpowiedz.....
Nowa11
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez Reniatka » 04 Lut 2016, 01:02

Są różni lekarze ... niektórzy nadają się tylko do wypisywania recept, zwolnień i skierowań jak nasz wspaniały doktorek z twierdzy ...inni są świetnymi diagnostami...a jeszcze inni są do niczego. Może zrobimy ranking służby zdrowia w NDM. Najprzystojniejszy wg. mojej siostry jest MO.
żartowałem :lol:
Reniatka
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez mikus » 09 Lip 2025, 13:17

Zapalenie dziąseł to powszechna dolegliwość, której nie należy lekceważyć. Na stronie https://n100stomatologia.pl/zapalenie-d ... -leczenie/ można przeczytać o głównych przyczynach zapalenia oraz o tym, jakie objawy powinny nas zaniepokoić. Nieleczone zapalenie dziąseł może prowadzić do chorób przyzębia, a nawet do utraty zębów.
mikus
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Postprzez alli88 » 29 Lis 2025, 23:43

Witam! Szukam miejsca, gdzie mogę wykupić kompleksowy pakiet rehabilitacyjny dla mojej mamy, która ma problemy z kręgosłupem. Zależy mi na eleganckim hotelu. Interesuje mnie rehabilitacja w hotelu nad morzem. Zastanawiam się, czy w cenie pobytu są wliczone konsultacje z lekarzem specjalistą i czy można liczyć na indywidualnie dopasowany program ćwiczeń? Myślę o zakupie, bo dobra cena w pakiecie z wyżywieniem mnie przyciągnęła. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z ich basenami rehabilitacyjnymi?
alli88
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Wróć do Nasze miasto

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości